Over BrassiCandles®
Kaarsen van koolzaadwas

Met heel veel plezier worden mijn kaarsen handmatig vervaardigd in Limburg ( voorheen Drenthe ) en zijn in een aantal vormen en formaten te koop in mijn webshop. De energie die ik gebruik komt van onze zonnepanelen en ook de wind draagt zijn steentje bij via De blauwe reiger. Ik besteed veel zorg en aandacht aan mijn kaarsen maar doordat het handwerk is kunnen er kleine verschillen mogelijk zijn.

Grote bestellingen tijdig doorgeven. Helaas kan ik geen korting geven. 

Verpakkingsmaterialen zijn veelal van hergebruikte materialen. Hier kan ook plastic tussen zitten zoals bubblewrap.

Verzenden naar het buitenland kan als je zelf verzendopties onderzoekt en je bestelling per mail doorgeeft. Minimum bestelbedrag €15,00

Wil je aub geen teksten en of foto’s gebruiken van mijn website? Dankjewel.

Anita Marskamp

Kaarsen van koolzaadwas

Koolzaadolie is een natuurproduct. Het koolzaad wordt in Europa verbouwd en zelfs in Nederland b.v Groningen zie je de prachtige gele velden. Een lokaal product dus!  Koolzaad wordt vanwege het hoge oliegehalte van het zaad al honderden jaren gecultiveerd. Oorspronkelijk komt de plant uit het oostelijke middellandse zeegebied. Het werd gebruikt voor de winning van vooral lampenolie en eiwitrijk krachtveevoeder.   In Midden Europa wordt koolzaad sinds de 14de eeuw aangebouwd maar pas sinds de 17de eeuw in grotere hoeveelheden.   Vooral als bodemverbeteraar in wisselteelt verrijkt koolzaad de grondstructuur door humusvorming, waarna volgende oogsten een betere opbrengst hebben. Bovendien is koolzaad bevorderlijk voor de biodiversiteit omdat deze rijk bloeiende plant ook als voedsel voor bijen en andere insecten dient.

Mijn kaarsen bevatten geen:  

  • Bijenwas Ondanks dat bijenwas een natuurproduct is, is deze afkomstig uit de bij-houderij waar het winnen van honing voorrang krijgt op dierenwelzijn.
  • Paraffine Paraffine is een restproduct van aardolie. Brand je veel kaarsen dan is dat niet zo’n gezonde optie. De kleurstoffen in mijn gekleurde kaarsen bevatten als drager een fractie paraffine. Natuurlijke kleurpigmenten beïnvloeden het brandproces negatief is mijn ondervinding. Wilt u graag volledig gaan voor eco, kies dan voor optie; naturel.
  • Stearine/palmwas In winkels tref je ook kaarsen aan gemaakt van stearine. Dit is afkomstig van palmolie. Het veelvuldig gebruik van palmolie kan zorgen voor ontbossing. Deze wassoort viel daarom ook af.
  • Soja Kaarsen van sojawas zijn weliswaar plantaardig maar de was moet komen uit bv. Zuid-Amerika. Dat zijn heel wat km.  Ik ben dus blij met koolzaadwas als grondstof voor de BrassiCandles. Een bewuste keuze, voor de bewuste consument.
  • Eco and vegan friendly.    
  • Lontjes zijn gemaakt van 100% katoen